film-reelΑγαπημένος σε μικρούς και μεγάλους, ο κινηματογράφος, αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της φετινής σχολικής χρονιάς για την ΣΤ? τάξη (ΣΤ?1, ΣΤ?2).
Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κλέβουμε την παράσταση», κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους (2015-2016), οι μαθητές παρακολούθησαν κινηματογραφικές ταινίες για να γνωρίσουν τα είδη του κινηματογράφου (μιούζικαλ, κωμωδίες κ.ά.).

Με το πρόγραμμα αυτό στοχεύσαμε, να μετατρέψουμε τον κινηματογράφο σ? ένα εναλλακτικό εργαλείο μάθησης και γνώσης. Πρωταρχικός στόχος ήταν η εξοικείωση των μαθητών με την κινηματογραφική αφήγηση, τα εκφραστικά μέσα της ιδιαίτερης αυτής «γλώσσας» και την κριτική στάση απέναντι στην 7η τέχνη.

Πραγματοποιήθηκαν 2 επισκέψεις στο Μουσείο Κινηματογράφου της πόλης μας κατά τις οποίες τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία του κινηματογράφου, μπήκαν στο green room όπου αυτοσχεδίασαν, σκηνοθέτησαν και παρουσίασαν τη δική τους ταινία, γεμάτα χαρά και ενθουσιασμό.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος, τα παιδιά, θα παίξουν το δικό τους μιούζικαλ το οποίο θα έχουν εμπνευστεί σκηνοθετήσει και γράψει το σενάριο.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Χατζηεμμανουήλ Ιωάννα, Χούτα Παρασκευή

Κλέβουμε την παράσταση! – Πολιτιστικό Πρόγραμμα ΣΤ τάξης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *