Από τις 5 έως τις 9 Φεβρουαρίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία διοργανώθηκε η 4η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα.
Στη φετινή διοργάνωση, συμμετείχαν 10 Έλληνες και Γάλλοι αθλητές. Οι συναντήσεις διεξήχθησαν διαδικτυακά μέσω zoom, στα Ελληνικά και στα Γαλλικά, με ταυτόχρονη μετάφραση.
Στα πλαίσια της παραπάνω δράσης, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας που διδάσκονται το μάθημα των Γαλλικών παρακολούθησαν την Τετάρτη 07/02/2024 στην ώρα του μαθήματος των Γαλλικών μία ωριαία συνάντηση στις 12.00-13.00 την αθλήτρια του Σκι Αντοχής Μαρία Ντάνου.
Σκοπός της συνάντησης ήταν οι αθλητές να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και ενθάρρυνσης για τους μαθητές καθώς και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα αναπηρίας. Επιπλέον, ήταν μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ξένη γλώσσα σε αυθεντικό περιβάλλον με στόχο την περαιτέρω εξοικείωσή τους με τον προφορικό λόγο στην Γαλλική Γλώσσα.
Το διαδικτυακό σεμινάριο αποτελεί το πρώτο μέρος σχεδίου δράσης που θα πραγματοποιηθεί με τα παιδιά του τμήματος των Γαλλικών με θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης σε διαδικτυακή συνάντηση στα πλαίσια της 4ης Ελληνογαλλικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Εβδομάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *