Τη Δευτέρα 15 Απριλίου, η ομάδα Σχολικής Διαμεσολάβησης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας επισκέφτηκε τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να συναντηθεί με την αντίστοιχη ομάδα του Ομίλου Σχολικής Διαμεσολάβησης, να ξεναγηθεί στους χώρους του Ομίλου και να συμμετάσχει από κοινού σε βιωματικές δραστηριότητες, τις οποίες οργάνωσε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της Σχολής. Εκπαιδευτικοί και παιδιά των δύο σχολείων αντάλλαξαν την εμπειρία τους από την εκπαίδευση, την οργάνωση και την εφαρμογή της Σχολικής Διαμεσολάβησης.

Οι δραστηριότητες αφορούσαν στην αναγνώριση της γλώσσας σώματος και στην εξάσκηση στη διαδικασία Σχολικής Διαμεσολάβησης μέσω υποθετικών σεναρίων. Οι 23 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συγκρότησαν μεικτές ομάδες με τους Διαμεσολαβητές/τριες της Γερμανικής Σχολής, σε κλίμα άριστης συνεργασίας.

Να σημειωθεί ότι στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης εκπαιδεύονται συστηματικά μαθητές και εκπαιδευτικοί στην ειρηνική επίλυση συγκρούσεων από το σχολικό έτος 2007-2008.

Την επίσκεψη συντόνισε η ψυχολόγος του 4ου Δημοτικού Σχολείου κυρία Γιούλη Βιτσιλάκη, ενώ συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί και υπεύθυνες Σχολικής Διαμεσολάβησης κυρίες Λέκκα Κατερίνα, Μπουτσιούκη Ευαγγελία και Φιλιπποπούλου Μαρία.

Επίσκεψη ομάδας Σχολικής Διαμεσολάβησης στη Γερμανική Σχολή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *