Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Θέτη_ΧορτιάτηΗ Θέτη Χορτιάτη γεννήθηκε το 1929 στη Θεσσαλονίκη όπου κατοικεί μόνιμα. Έχει εκδόσει 18 βιβλία, 3 ποιητικά για μεγάλους, ένα μυθιστόρημα για μεγάλους και 14 βιβλία για παιδιά, απ’ αυτά τα 6 έχουν βραβευτεί, 3 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και 3 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, και τελευταία (1997) τιμήθηκε από τον Κ.Ε.Π.Β. με το “Βραβείο της Πηνελόπη Δέλτα” για την προσφορά του έργου της. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού “Διαδρομές”. Ποιήματά της έχουν περιληφθεί σε αναγνωστικά του Δημοτικού. Αρκετές δεκάδες άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Έργα της έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες, έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και έχουν παιχτεί από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Θεατρικά της έργα έχουν ανεβαστεί πολλές φορές από σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους. Έχει μιλήσει σε Παιδαγωγικά Τμήματα Πανεπιστημίων, σε Σεμινάρια Εκπαιδευτικών, ΣΕΛΔΕ, ΠΕΚ, και σε πολλά πολιτιστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

«Στη Βέροια στη Βεργίνα», Εκδόσεις Κέδρος

Πηγή: www.kedros.gr
Πηγή: www.kedros.gr

Σκοπός της Θέτης Χορτιάτη είναι να δώσει ερεθίσματα στα ελληνόπουλα να ενδιαφερθούν για τον τόπο τους, για τη μαγεία της ομορφιάς της ελληνικής τέχνης και της ελληνικής γης, που μας ενώνει με τους προγόνους μας. Με γοργό κινηματογραφικό τρόπο γραφής με συνεχείς αλλαγές εικόνων, με πολλά χωρατά και ζαβολιάρικα τραγούδια δίνει έναν τόνο ανάλαφρο και ευχάριστο για να μειώσει το βάρος των πληροφοριών. Το «Στη Βέροια, στη Βεργίνα» είναι ένα σημαντικό βιβλίο όπου η λογοτεχνία συναντά την Ιστορία με ελκυστικό τρόπο, αλλά και εξαιρετικά επίκαιρο λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων της Αμφίπολης.

Παρουσίαση του βιβλίου

Όλα τα παιδιά του Ε1 θα δουλέψουν ομαδικά και συνεργατικά. Θα γίνουν μικροί παρουσιαστές και θα μιλήσουν για τα προτερήματα του βιβλίου, θα παίξουν μικρά θεατρικά δρώμενα, βασισμένα σε διαλόγους του βιβλίου, θα τραγουδήσουν τραγούδια βασισμένα σε στίχους και ποιήματα της Θέτης Χορτιάτη, και θα γίνουν μικροί δημοσιογράφοι θέτοντάς της ερωτήσεις. Επίσης θα ντύσουν εικαστικά τον χώρο της παρουσίασης με εργασίες τους, εμπνευσμένες από τα βιβλία της συγγραφέως. Η εκδήλωσή μας τοποθετείται χρονικά τον προσεχή Μάιο.

Τέλος, ως μικρό δείγμα εκτίμησης και παραδοχής του πολύχρονου και σημαντικού έργου της, το Σχολείο μας θα απονείμει τιμητική πλακέτα στη συγγραφέα, που ελπίζουμε να μας τιμήσει με την παρουσία της.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Γούτας Παναγιώτης, Ζιώγα Δέσποινα

Βιβλιοπαρουσίαση – «Στη Βέροια στη Βεργίνα», Χορτιάτη Θέτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *