παρατηρητήριο_σχ_βίαςΑγαπητοί γονείς, σας ανακοινώνουμε ότι τα μέλη του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού της Διεύθυνσης Π.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης συμφώνησαν να δρομολογηθεί σειρά διαλέξεων / συζητήσεων σε συνεργασία με τις κατά τόπους Αντιδημαρχίες Παιδείας σχετικά με την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου, καθώς η ανάγκη ενημέρωσης των γονιών σε θέματα σχέσεων και συμπεριφοράς των παιδιών γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική.

Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι η συνειδητοποίηση της σημασίας του γονεϊκού ρόλου, η ανάπτυξη εμπιστοσύνης και συνεργασίας οικογένειας?σχολείου, η απόκτηση γνώσεων και η ανταλλαγή απόψεων.

Οι εισηγήσεις θα έχουν διάρκεια 20 έως 25 λεπτά η κάθε μία και θα ακολουθεί διευρυμένη συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες.

Ο τίτλος της πρώτης εισήγησης είναι:

«Ο ρόλος των γονιών στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του παιδιού».

Το πλαίσιο αναφέρεται στα κάτωθι:

  • Γονεϊκός ρόλος, σημασία, πρότυπα, αξίες, συναισθηματική υγεία (χαρακτηριστικά), όρια, έλεγχος των συμπεριφορών (π.χ. υπεύθυνες στάσεις, αντιδράσεις, θεάματα?), ενδοοικογενειακή βία (μορφές).

Ο τίτλος της δεύτερης εισήγησης είναι:

«Διαμόρφωση σχέσης γονέων?σχολείου και οι επιδράσεις στην προσωπικότητα του παιδιού»

Το πλαίσιο αναφέρεται στα κάτωθι:

  • Διαμόρφωση σχέσης σχολείου ? οικογένειας, πληροφόρηση, συνεργασία στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, κοινές δράσεις μεταξύ γονέων, επικοινωνία δασκάλων-γονέων, αλλαγές στάσεων, προσέγγιση στα θέματα συγκρούσεων (θύτες, θύματα, παρατηρητές).

Για τα σχολεία του Δήμου Πυλαίας οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 στο Πέτρινο (κέντρο Πυλαίας) και ώρα 18:00-20:00.

Εισηγητές:

  • Κόπτσης Αλέξανδρος, Σχολικός Σύμβουλος, Περιφερειακός Συντονιστής του Παρατηρητηρίου της Βίας
  • Καραδήμα Βασιλική, Νηπιαγωγός, MCS στο σχολικό εκφοβισμό
Ανοικτή διάλεξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *