Σας ενημερώνουμε ότι οι προγραμματισμένες παρακολουθήσεις θεατρικών παραστάσεων για το σχολικό έτος 2019-2020 είναι οι παρακάτω:

  • Το γαλάζιο πουλί (3/12/2019 – Α, Β, Γ τάξεις)
    «Το Γαλάζιο Πουλί» το συμβολικό θεατρικό έργο του Μωρίς Μαίτερλινγκ, μας μεταφέρει στον παραμυθένιο και μαγικό κόσμο των παιδικών ονείρων και των μυστικών της φύσης. Ένα κορίτσι κι ένα αγόρι, η Μύτυλ και ο Τύλτυλ, ξεκινούν ένα περιπετειώδες και ονειρικό ταξίδι αναζητώντας το Γαλάζιο Πουλί της Ευτυχίας. Τα δυο παιδιά με πολύτιμους συντρόφους τους το Φως, τον παιχνιδιάρη Σκύλο τους, την μυστηριώδη Γάτα αλλά και ένα μαγικό διαμάντι που κάνει τους ανθρώπους να βλέπουν όσα πράγματα είναι καλά κρυμμένα, θα ταξιδέψουν από την Χώρα των Αναμνήσεων έως το Παλάτι της Νύχτας και από τους Κήπους της Ευτυχίας έως το Βασίλειο του Μέλλοντος. Μέσα από την περιπλάνηση τους στο τέλος ανακαλύπτουν πως το νόημα της ζωής, το αληθινό γαλάζιο πουλί ? η πραγματική ευτυχία ? κρύβεται κοντά μας στα πιο απλά και καθημερινά πράγματα.
    Μια παράσταση ονειροφαντασία για παιδιά από 3 έως 103 ετών.«…Πολλά πράγματα στη ζωή των ανθρώπων γίνονται τυχαία, όμως η πραγματική ευτυχία σπάνια απουσιάζει, αν και συχνά αγνοούμε την παρουσία της. Να θυμάστε πως ένα γαλάζιο πουλί πάντοτε φτερουγίζει μέσα στην καρδιά μας…»

  • Δαίδαλος και Ίκαρος (5/12/2019 – Δ, Ε, ΣΤ τάξεις)
    Ένας μύθος που ξετυλίγεται από την Αθήνα των δημιουργών μέχρι τη Μινωική Κρήτη και τους διαδρόμους του λαβύρινθου. Η ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου, μια ιστορία που πλέκει τη φαντασία με το πραγματικό όνειρο του ανθρώπου να πετάξει. Αυτό το όνειρο ζωντανεύει από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης τη νέα θεατρική περίοδο 2019-2020. Πρόκειται για ένα θέαμα που συνδυάζει την ψυχαγωγία με την παιδεία που προσφέρει η Ελληνική μυθολογία. Ταλαντούχοι καλλιτέχνες, εναέριοι ακροβάτες, ηθοποιοί, χορευτές, ξυλοπόδαροι, με ευφάνταστα κοστούμια και ευρηματικά σκηνικά, πλαισιώνουν την αφήγηση του μύθου. Μια αφήγηση που ισορροπεί ανάμεσα στο αρχαίο θέατρο και τη σύγχρονη οπτική του παιδικού θεάτρου και δημιουργεί από 29 Σεπτεμβρίου στη σκηνή του Ράδιο Σίτυ, ένα έργο κλασικό και σύγχρονο μαζί, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Θεατρικές παραστάσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *