Aξιότιμοι γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για την έναρξη της  σχολικής χρονιάς 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου ως ακολούθως:

Α? Τάξη

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις 08:30? με 08:45?, συνοδευόμενοι/νες από έναν/μία γονέα. Στον προαύλιο χώρο θα μπουν γονέας και μαθητής/τρια, τηρουμένων των μέτρων που προβλέπονται (μάσκα προσώπου).

Θα γίνει ο χωρισμός των τμημάτων και ο αποχωρισμός από τον/τη γονέα. Τους/τις μαθητές/τριες θα παραλάβουν οι εκπαιδευτικοί της Α? τάξης και θα τους οδηγήσουν στις τάξεις τους (πατήστε εδώ για να δείτε την τάξη κάθε τμήματος).

Θα γίνει διανομή των βιβλίων και θα δοθεί σημείωμα με τα υλικά που θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Οι γονείς των μαθητών/τριών της Α? τάξης θα αποχωρήσουν εκτός σχολείου όπως και οι υπόλοιποι γονείς και θα περιμένουν για την αποχώρηση των παιδιών.

Β?, Γ?, Δ?, Ε?, ΣΤ? τάξεις

Οι μαθητές/-τριες θα προσέλθουν στο Σχολείο στις 09:30-09:45 π.μ. και θα περάσουν κατευθείαν στις αίθουσες (πατήστε εδώ για να δείτε την τάξη κάθε τμήματος), όπου θα γίνει μία σύντομη γνωριμία με τους/τις εκπαιδευτικούς και η διανομή των βιβλίων. Θα δοθεί σημείωμα με τα υλικά που θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

(Σύμφωνα με την διευκρινιστική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ Φ7/111089 /Δ1/9/9/21, όλοι οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες στις 8.15΄, για να υποδεχθούν τους/τις μαθητές/τριες. Οι διαφορετικές ώρες προσέλευσης προτείνονται με στόχο τη σταδιακή προσέλευση των μαθητών, προς αποφυγήν συγχρωτισμού, σύμφωνα με τις οδηγίες. Όσοι γονείς επιθυμούν και εκτιμούν να φέρουν τα παιδιά τους στις 8:15, μπορούν να το κάνουν.)

Γενικές πληροφορίες για όλες τις τάξεις

  • Η προσέλευση και η αποχώρηση των παιδιών θα γίνει με ευθύνη γονέων.
  • Απαραίτητη είναι η επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος self test (έως 24 ωρών) ή -στις περιπτώσεις που υπάρχει- βεβαίωσης νόσησης τελευταίου εξαμήνου. Η επόμενη βεβαίωση θα προσκομιστεί προς επίδειξη την Πέμπτη. Από την επόμενη εβδομάδα, τα αρνητικά αποτελέσματα θα επιδεικνύονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
  • Στις δυο εισόδους του προαύλιου και του διδακτηρίου θα βρίσκονται εκπαιδευτικοί, οι οποίοι/ες θα ενημερώνουν και θα καθοδηγούν τους/τις μαθητές/τριες για την εύρεση της τάξης τους.
  • Για τη μεταφορά των βιβλίων κρίνεται αναγκαίο τα παιδιά να έχουν μαζί τους σχολική τσάντα.
  • Οι μαθητές/-τριες είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκα (μπορούν σε σακουλάκι να έχουν μία εφεδρική) και να έχουν μαζί τους ατομικό μπουκάλι με νερό.
  • Οι γονείς και κηδεμόνες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην αυλή του Σχολείου (εξαιρούνται οι γονείς της Α? τάξης σύμφωνα με τις προαναφερθείσες οδηγίες).
  • Τα παιδιά που θα αποχωρούν μόνα τους, να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση γονέα/κηδεμόνα.
  • Ο Αγιασμός θα αρχίσει στις 10:00 π.μ. στο προαύλιο του Σχολείου παρουσία αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών του Σχολείου. Στη συνέχεια ο ιερέας θα περάσει στο διδακτήριο και θα ευλογήσει τους/τις μαθητές/τριες και την/τον εκπαιδευτικό κάθε τμήματος.
  • Στις 10:45 π.μ. θα αρχίσει η αποχώρηση των μαθητών/τριών κατά τάξεις και τμήματα, ξεκινώντας από την Α? τάξη. Οι γονείς θα παραλάβουν τα παιδιά από την κεντρική είσοδο της αυλής. (Οι υπόλοιποι γονείς παρακαλούμε να βρίσκεστε στην έξοδο στις 11 π.μ. ακριβώς, ώστε να παραλάβετε τα παιδιά και να αποφευχθεί συνωστισμός.)

Λειτουργία Σχολείου

  • Από την επόμενη του Αγιασμού, Τρίτη 13/9/2021, θα ακολουθηθεί το διδακτικό ωράριο 8.15?-13.15?, καθώς επίσης θα λειτουργήσει η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο πρόγραμμα.
  • Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα ξεκινήσουν την Τρίτη 14/9/2021 σε συνεννόηση με τις συνοδούς (στοιχεία επικοινωνίας θα δοθούν από το σχολείο).

Ευχόμαστε σε όλους και όλες Καλή Σχολική Χρονιά!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του Σχολείου

Έναρξη σχολικού έτους 2021-2022 (Διευκρινίσεις)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *